Tapahtumat

Orpokotijuhlat

Orpokotijuhlat.

Parikanniemisäätiö järjestää yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa useita vuosittaisia juhlia. Suurin niistä on yhdessä Parikkalan seurakunnan ja Parikanniemen ystävien kanssa järjestettävät Orpokotijuhlat Saaren kirkolla Parikkalassa. Juhlien taustalla ovat Helena Konttisen ns. Vaihetuspäivät, jolloin hän oli erityisessä Jumalan puhuttelussa elokuun 16. päivän tienoilla. Ihmisiä kokoontui Helena ja Matti Konttisen kotiin kuulemaan Helenan horrossaarnaa. Myöhemmin Vaihetuspäiviä tai Tilipäiviä vietettiin Orpokodilla Uukuniemellä. Sodan jälkeen orpokotijuhlat siirtyivät Parikkalaan Saaren kirkolle, jossa niitä vietetään elokuun puolivälissä.

Muut juhlat

Orpokotijuhlien lisäksi vietetään Mikkelinpäiväjuhlia Ristiinan kirkossa ja Lastenkodilla Parikanniemessä. Marianpäiväjuhlia ja Helluntaijuhlia pidetään yhteistyöseurakunnissa. Parikkalan seurakunnan kanssa järjestetään Raamattu- ja yhteyspäivät.

Matka Betlehemiin -jouluvaellus

Matka Betlehemiin -jouluvaellus.

Parikanniemessä joulun alla esitettävä Matka Betlehemiin -jouluvaellus kertoo joulun sanomaa. Esitys sijoittuu Lastenkodin lähimaastoon, jossa joulukuvaelma esitetään nuotiotulien ääressä. Vuosittain tapahtumaan osallistuu yli tuhat henkeä.

Matka Betlehemiin -jouluvaellus.